Literackie smaczki – DKK

Utworzono: poniedziałek, 23 czerwiec 2014 Drukuj E-mail

Smakowity przebieg miało ostatnie przedwakacyjne spotkanie. Koleżanki, które lubią wydawać małe przyjęcia dla niebanalnych gości, podzieliły się z pozostałymi wyjątkowymi przepisami na wyszukane potrawy.

Najżywiej dyskutowaną i wzbudzającą liczne kontrowersje książką okazała się powieść Białe trufle N.M. Kelby Można się z niej dowiedzieć na czym polega kulinarne mistrzostwo, po czym poznać smakosza i dlaczego kuchnia francuska cieszy się – podobno zasłużenie – sławą najwykwintniejszej na świecie. Z kolei Przy polskim stole K. Bockenheim oraz W staropolskiej kuchni M. Lemnis i H. Vitry przybliżą zainteresowanym bogatą tradycję i obyczaje związane z naszą rodzimą sztuką kulinarną. A jeśli potrzebujemy inspiracji, jak przez żołądek trafić do ukochanego serca, koniecznie musimy poznać znakomitą powieść Przepiórki w płatkach róży L. Esquivel. Smaki, zapachy i obrazy potraw stworzonych przez bohaterkę zachęcają do kulinarnych eksperymentów nawet tych, którzy twierdzą, że nie lubią lub nie potrafią gotować. SMACZNEGO!

Odsłony: 8374

1

 

Aktualnie

Odwiedza nas 186 gości oraz 0 użytkowników.

Popularne artykuły