Gulasze warzywne w Klubie Vegefani

Utworzono: piątek, 07 luty 2020

Zima to czas sięgania po sycące i rozgrzewające posiłki, do których zaliczają się gulasze. Lutowe spotkanie Klubu Vegefani przebiegło pod hasłem gulaszy roślinnych. Sporządziliśmy „chilli sin carne” czyli bezmięsną wersję popularnej meksykańskiej potrawy (bardzo rozgrzewającą) oraz gulasz z dyni i batatów w pięknym, słonecznym kolorze. Te dwie potrawy pokazały nam jak można zrobić szybkie, łatwe i sycące danie obiadowe, pełne zdrowych i odżywczych składników.

Poznaliśmy również niekonwencjonalne sposoby zagęszczania sosów np. masłem orzechowym, które nadaje potrawie charakterystyczny smak. Degustacja obu dań przekonała uczestników, że gulasz to nie tylko szybki, ale także pyszny posiłek na zimowy wieczór. Spotkanie odbyło się we współpracy z bolesławieckim sklepem Carrefour, który zapewnił wszystkie składniki niezbędne do przeprowadzenia warsztatów.

  

Odsłony: 717