Winne historie w Klubie Vegefani

Utworzono: piątek, 10 styczeń 2020

Karnawał to idealny czas na rozmowy o winie. Jakie są najpopularniejsze odmiany winogron? Jak robi się wino w winnicy? Jak prawidłowo degustować wino? Jak przechowywać i w jakich temperaturach serwować wina? O tym wszystkim opowiadał nam Mateusz Jakuć, znawca wina i przedstawiciel firmy Winkolekcja. Nie zabrakło również ciekawostek, np. informacji o najdroższej butelce wina wylicytowanej za 700.000 dolarów, techniki rozpoznawania ilości alkoholu w lampce podanego nam napoju bądź sposobu łączenia różnych rodzajów win z jedzeniem. Temat wzbudził olbrzymie zainteresowanie, pytań było mnóstwo. Zaproszony specjalista znał odpowiedzi na każde z nich. Spotkanie organizowane było przy współpracy z bolesławieckim sklepem Carrefour, który zapewnił przekąskę dopasowaną do tematu.


Odsłony: 4466