Klub Vegefani - Kuchnia kresowa

Utworzono: czwartek, 05 październik 2023 Drukuj E-mail

 Październikowy Klub Vegefani poświęcony był kuchni kresowej, do czego zainspirował nas Weganon swoją książką "Roślinna kuchnia kresowa". Wybór przepisów był niezwykle trudny, gdyż wszystkie zachęcały do eksperymentowania w kuchni. Ostatecznie padło na kapuśniak żydowski z migdałami oraz cebulniki. Zupa wzbudziła ogromne kontrowersje, gdyż zawierała słodkie dodatki, takie jak powidła śliwkowe czy rodzynki. Cebulniki zaś zostały przyjęte bezapelacyjnie i wszyscy zgodnie uznali, że mak dodany do ciasta cudownie podbija smak placuszków. Jeśli jesteście ciekawi propozycji kulinarnych zawartych w tej książce, zachęcamy do wypożyczania i testowania przepisów w domu.
Dziękujemy bolesławieckiego sklepowi Carrefour za współpracę przy organizacji wydarzenia i dostarczenie składników spożywczych. 

 

Odsłony: 453

1

 

Aktualnie

Odwiedza nas 205 gości oraz 0 użytkowników.

Popularne artykuły