Klub Vegefani - Kuchnia kresowa
Październikowy Klub Vegefani poświęcony był kuchni kresowej, do czego zainspirował nas Weganon swoją książką "Roślinna kuchnia kresowa". Wybór przepisów był niezwykle trudny, gdyż wszystkie zachęcały do eksperymentowania w kuchni. Ostatecznie padło na kapuśniak żydowski z migdałami oraz cebulniki. Zupa wzbudziła ogromne kontrowersje, gdyż zawierała słodkie dodatki, takie jak powidła śliwkowe czy rodzynki. Cebulniki zaś zostały przyjęte bezapelacyjnie i wszyscy zgodnie uznali, że mak dodany do ciasta cudownie podbija smak placuszków. Jeśli jesteście ciekawi propozycji kulinarnych zawartych w tej książce, zachęcamy do wypożyczania i testowania przepisów w domu.
Dziękujemy bolesławieckiego sklepowi Carrefour za współpracę przy organizacji wydarzenia i dostarczenie składników spożywczych.
Odsłony: 765