Roślinna kuchnia kresowa - spotkanie z Pawłem Ochmanem

Utworzono: wtorek, 01 sierpień 2023 Drukuj E-mail

 Czy wężymord to dziwaczna postać z powieści fantasy? Co to jest lędźwian i gdzie można go nabyć? Dlaczego torty lwowskich cukierników były wysyłane do Warszawy i co łączy statek "Batory" z kuchnią jarską? Dziś opowiadał o tym Paweł Ochman (Weganon) przy okazji promocji swojej najnowszej książki "Roślinna kuchnia kresowa" wydanej przez Wydawnictwo Marginesy. A ponieważ zaproszony autor ma wiele pasji, poznaliśmy też jego wspaniałe hafty i rozmawialiśmy o fotografii oraz pięknych naczyniach uwiecznionych na zdjęciach. Kosztowaliśmy także wspaniałych ciasteczek wykonanych własnoręcznie przez naszego gościa, które wręcz rozpływały się w ustach i zachwycały nie tylko swoim smakiem, ale także wyglądem. To było spotkanie, które na długo pozostanie w pamięci jego uczestników!

 

Wydarzenie odbyło się w ramach projektu „Sieć bezpieczeństwa dla Ukrainy” Nr 2022-2-CZ01-KA210-YOU-000091139 - program Erasmus+.
 
 
Odsłony: 445

1

 

Aktualnie

Odwiedza nas 250 gości oraz 0 użytkowników.

Popularne artykuły